Nastaje od probranih vrsta Arabica i Robusta kave, espresso smjesa ima pun i uravnotežen okus voćne i cvjetne arome izvrsnog izgleda i čokoladne boje. Stvarna kvaliteta i profinjen okus obradovat će i najizbirljivije nepce. Tvrtka Essse Caffe, 1996. godine dobiva službeno međunarodno priznanje u vidu certifikata u sustavu kvalitete u skladu s UNI EN ISO 9002. U srpnju 2002. godine tvrtka je dobila obnovljen Certifikat sustava kvalitete prema novom standardu ISO 9001:2000 te je obogaćen sa Sustavom upravljanja okolišem ISO 14001 i integriran sa sustavom upravljanja kvalitetom, a 2009. godine tvrtka slavi 30 godina od predstavljanja kvalitetnih espresso kava.
"S" u većini država označava koncept filozofije u kojoj je sve usmjereno na poslovnoj logici Znanosti, Znanju i Specijalizaciji u espresso kavi.
Prije nego što se čak i počela proizvoditi i prodavati ESSSE kava od Essse Caffe SpA (bivši PACS Segafredo F. & C.), na osnovi predhodnih iskustava i obiteljske tradicije osnivača, započinje znanstvena istraživanja u suradnji s Institutom za prehrambenu industriju Poljoprivrednog fakulteta u Bologni.
Na toj osnovi, od tada je u rasponu od sirove kave do konačne pripreme u šalici kave, razvijen proces koji se kreće od prženja do pakiranja, od skladištenja do ekstrakcije espresso kave.
Tajna recepture gosp. Segafreda zadržana je do danas i obogaćena korištenjem moderne tehnologije.